От днес белодробната болница в София, която беше засегната от

...
От днес белодробната болница в София, която беше засегната от
Коментари Харесай

След пожара: Белодробната болница в София отново приема пациенти

От през днешния ден белодробната болница в София, която беше наранена от пожара в края на предходната година, още веднъж проработи.

Днес има трима приети в болница, направени са и над 10 лабораторни прегледа в белодробната болница.

Отворени са приемни кабинети, диспансерен кабинет, детски кабинет и всичко належащо за естественото протичане на работния развой. След пожара в последния ден на предходната година вторият етаж от белодробната болница е изцяло негоден, а първият е съвсем непокътнат. Няма и забележими вреди по двата рентгенови апарата.

Трудно начало на годината за личния състав на белодробната болница. В момента хората работят в мини клиника, както я назовават. Клиничната и микробиологичната лаборатория са пренесени в крило от стационара на болничното заведение, а кабинетите са оборудвани с нужните апарати, с цел да може личният състав да работи обикновено.
Д-р Кирил Палавеев, шеф на Белодробна болница - София област: За три дни сме сменили работно едната постройка с другата, дали ще тръгне всеки един уред, дали нещо не е дефектирало. За наше благополучие, Господ въпреки всичко ни пази. Единственото стеснение е, че краткотрайно употребяваме с контракт на Втора градска рентгеновия уред.
Работата по възобновяване след пожара не е серпантина от загасяването му до в този момент.

Д-р Кирил Палавеев, шеф на Белодробна болница - София област: В момента задачата на мен като доктор е да запазим активността, така нужна за популацията на Софийска област, която е със заболяваемост от туберкулоза над 30 на 100 000, което е много над междинното за страната.
Въпреки сериозните вреди доктор Палавеев има вяра, че с поддръжката, която усеща, всичко ще завърши по допустимо най-хубавия метод.

Дарителската сметка за набиране на средства към този момент е на уеб страницата на болничното заведение. Все още няма публична версия за възникването на пожара.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР