От днес Австрия вкарва около 2 милиона неваксинирани в изолация.

...
От днес Австрия вкарва около 2 милиона неваксинирани в изолация.
Коментари Харесай

2 милиона неваксинирани австрийци в локдаун от днес

От през днешния ден Австрия вкарва към 2 милиона неимунизирани в изолираност. Всичко това се случва на фона на претъпкани лечебни заведения и увеличаващ се лавинообразно брой на новозаразени с ковид - 800 случая на 100 000 души. 65 % от австрийците са имунизирани.
„ Не подхващаме тази стъпка с лека ръка, само че тя е нужна “, съобщи канцлерът Александър Шаленберг. Неваксинираните хора ще могат да напущат дома си единствено по няколко аргументи, като работа или извършване на покупки на храна. На тях към този момент им беше неразрешено да посещават заведения за хранене, фризьорски салони и кина, само че новите ограничения против тях ще ги държат компактно затворени.
Според Шаленберг по този начин ще се лимитират до най-малко контактите сред имунизираните и неимунизираните. Полицията ще прави инспекции на публични места, с цел да дефинира имунизационния статус на минувачите. Децата до 12 години са пощадени, както и неотдавна възстановилите се от Covid. Строгите ограничения като начало се вкарват за 10 дни. 
Някои от критиците на политическото решение се съмняват дали този ход е парламентарен. В Германия, където министърът на опазването на здравето Йенс Шпан предизвести за разгръщане на пандемията измежду неимунизираните, федералното държавно управление и държавните водачи ще се срещнат през тази седмица, с цел да обсъдят вероятни нови ограничавания. Ваксинираните в Германия са 67,3%. Германия разгласи Австрия за зона с висок риск и всеки, който идва оттова, би трябвало да съблюдава карантина.
И Холандия наложи непълен локдаун за да ограничи обществените контакти. Мерките включват ранно затваряне на заведения за хранене и магазини и възбрана на фенове по спортни и културни събития. Около 84% от възрастните холандци са изцяло имунизирани. Повечето пациенти в холандските лечебни заведения не са имунизирани, написа BBC.
Латвия, където 59% от популацията е изцяло имунизирано, още предишния месец забрани на депутатите, които отхвърлят имунизацията, да гласоподават при приемането на закони и да вземат участие в диспути доникъде на идната година. Заплатите им също са спрени.
В Русия единствено към 35% от популацията е изцяло имунизирано, съгласно Our World In Data, споделя BBC. В края на октомври Москва затвори магазини, заведения за хранене и учебни заведения при частичeн локдаун. Служителите получиха девет дни заплатен отпуск да си седят по домовете, за да лимитират инфекциите.
В Австралия щатът Куинсланд ще забрани за неимунизираните достъпа до кръчми и спортни събития от 17 декември. 
В Сингапур хората, отказали ваксини по лично предпочитание, ще си заплащат персоналните медицински сметки от декември.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР