От днес 5 март до 1 април 2024 г., понеделник,

...
От днес 5 март до 1 април 2024 г., понеделник,
Коментари Харесай

Набират членове на комисии за Награда „Пловдив“

От през днешния ден 5 март до 1 април 2024 година, понеделник, Община Пловдив приема писмени оферти за членове на комисиите , чиято задача е да дефинират спечелилите в обособените категории на Награди „ Пловдив “. Престижното отличие се връчва на създатели, креативен колективи, културни, просветителни и други институции за съответно произведение, събитие или факт с действителен принос за развиване на културния живот на Пловдив, осъществено през миналата година.  Тази година церемонията ще се състои на 22 май, а общителен хазаин ще е Драматичен спектакъл – Пловдив.

Съгласно статута на Награди „ Пловдив “, със заповед на Кмета на Община Пловдив се назначават 9 профилирани комисии , които дефинират номинираните и спечелилите в разделите: „ Художествена литература и хуманитаристика “, „ Художествен превод “, „ Журналистика в областта на културата “, „ Архитектура и естетизация на градската среда “, „ Музика “, „ Танцово изкуство “, „ Театър “, „ Изобразително изкуство “, „ Аудио-визуални изкуства и снимка “.

Предложенията в други 3 категории: „ Опазване на културното завещание и запазване на паметта “, „ Произведение на изкуството, предопределено за деца ”, „ Съвременни мултижанрови изкуства “ се преглеждат от непрекъсната комисия, в чийто състав вземат участие представители на: ПУ „ Паисий Хилендарски “, АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев “, НХГ „ Цанко Лавренов “, НГСЕИ, НУМТИ „ Добрин Петков “, Регионален исторически музей, Регионален етнографски музей, Регионален природонаучен музей, районен археологически музей, Градска художествена изложба, Народна библиотека „ Иван Вазов “, ОИ „ Старинен Пловдив “, ФА „ Тракия “ и Регионална гилдия на КАБ по предложение на техните управления.

Отдел „ Култура, археология и културно завещание “ на Община Пловдив кани всички заинтригувани да се включат. Предложения за членове на комисиите могат да се внасят от културните институти и организации, професионални и креативен организации и съюзи, учебните заведения по изкуствата, висши образователни заведения, медиите, издателски къщи и други юридически лица, с предмет на активност, обвързван с културата.

 Важно е да бъдат спазени следните условия:
Мотивираните оферти за членове на комисиите се подават документално в деловодството на Община Пловдив (пл. “Ст. Стамболов “№1), с сътрудник отдел „ Култура, археология и културно завещание “, в период до 17 часа на 1 април 2024 година, понеделник. Предложените лица се включват в непрекъснат лист, от който се назначават членове в комисиите според от постъпилите оферти в обособените раздели. Членовете на комисиите не могат да бъдат вносители на оферти за почитане с Награди „ Пловдив “.Членовете на комисиите не могат да бъдат препоръчани за почитане, нито свързани лица с препоръчаните за почитане или с членовете на управителни или контролни органи, вносители на оферти. (В тази връзка, преди започване на същинската работа, подписват декларация за неналичието на спор на ползи.)
Същинското набиране на оферти за почитане с „ НАГРАДА ПЛОВДИВ “ на създатели, креативен колективи, културни, просветителни и други институции за съответно произведение, събитие или културен факт с действителен принос за развиване на културния живот на Пловдив, осъществени през миналата 2023 година , стартира на 1 април. Крайният период е 19 април. 

Предложенията се изготвят по пример (Приложение №1 и Приложение №2), който може да намерите на формалната страница на Община Пловдив, www.plovdiv.bg. Можете да употребявате платформата за непосредствено попълване на формуляр в уеб страницата на Награда „ Пловдив “ на адрес https://nagradaplovdiv.bg/ в рубриката „ Подай предложение за награждаване “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР