От днес, 13.06.2022 г., започва приемът на документи за явяване

...
От днес, 13.06.2022 г., започва приемът на документи за явяване
Коментари Харесай

20 младежи ще могат да се обучават безплатно за военни лекари във Варна

От през днешния ден, 13.06.2022 година, стартира приемът на документи за явяване на постоянна изпитна сесия и за кандидатстване по специалността „ Военен доктор ”, която се реализира по тристранния план сред Военномедицинска академия, Медицински университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов " -Варна и Висше военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров ".

Крайният период за записване е 27.06.2022 година, а повече информация по отношение на изискваните документи, методите за регистрация и изпитите може да бъде открита на интернет страниците на Медицински университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов " -Варна и Висше военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров ".

Обучението по специалността „ Военен доктор ” започва през 2017 година, като годишно се одобряват по 20 курсанта, на които е обезпечено: гратис образование в двата университета; обезпечена реализация след довеждане докрай с контракт за работа като боен доктор – 10 години; настаняване, хранене, военно и здравно облекло, учебници и образователни принадлежности, стипендии, участия в научни конгреси – таксите, за които се поемат напълно от ВМА.

В края на шестгодишното образование получават две дипломи: магистър по „ Медицина ” и бакалавър по компетентност „ Организация и ръководство на военни формирования на тактическо равнище ”. Всеки един от приключилите специалността ще има опция за специализация във ВМА, както и за повишение на квалификацията освен в България, само че и във всички страни-членки на НАТО.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР