От днес – 1 юни българите и румънците ще имат

...
От днес – 1 юни българите и румънците ще имат
Коментари Харесай

Страхотна новина за всички българи, отправили се към Швейцария

От през днешния ден – 1 юни българите и румънците ще имат цялостна независимост на напредване, работа и определяне в Швейцария. Това стана допустимо откакто швейцарското федерално държавно управление одобри на 15 май решение за анулация на квотите за престояване на жители от България и Румъния на територията на Конфедерация Швейцария. С решението се трансформира регламента за осъществяването на Споразумението за свободно придвижване на хора сред Швейцария и Европейски Съюз.

Протоколът към съглашението, който предвиждаше за жителите от България и Румъния временен интервал най-много от 10 години, беше в действие от 1 юни 2009 година

По данни на миграционните служби на Швейцария към края на 2018 година в страната обитават непрекъснато към 11 600 българи. Повечето от тях са високо квалифицирани. Работят в банковия бранш, в интернационалните организации, в опазването на здравето, в сферите на компютърните технологии, културата, изкуството и науката. За последните 2 години над 3000 български жители са се открили в Швейцария за работа. От общо над 2.1 млн. чужденци, пребиваващи в Швейцария, българите са към 0.4%. Те живеят основно в кантоните Цюрих, Женева, Берн, Во, Тичино, Ааргау, Базел, Фрибург и Сент Гален.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР