От Демократична България заклеймиха поведението на премиера Бойко Борисов, който

...
От Демократична България заклеймиха поведението на премиера Бойко Борисов, който
Коментари Харесай

Кънев и Тафров: Унизително за България поведение на Борисов

От " Демократична България " жигосаха държанието на премиера Бойко Борисов, който отхвърли да поддържа Европейския съюз и в частност Франция в спора им с турския президент Ердоган. Борисов си разреши да посъветва Еманюел Макрон да не си " основава непотребни проблеми ", конфронтирайки се с Реджеп Ердоган и Турция. В основата на раздора стои обезглавяването на френския преподавател по история Самюел Пати от радикалиста Абдула Анзоров поради карикатури на пророка Мохамед.

Ето какво пишат Стефан Тафров, представител на " Демократична България " по въпросите на външните работи и Европейската политика и Радан Кънев, член на Европейския парламент от Демократична България (група на ЕНП в Европейския парламент):

Премиерът Борисов отхвърли да поддържа недвусмислено Европейския съюз и в частност Франция в спора им с турския президент Ердоган. Ясна публична българска позиция по спора няма.

Да, България би трябвало да има положителни връзки със прилежаща Турция, само че това не оправдава унизителното за страната ни държание на Борисов. То не отразява полезностите и убежденията на българския народ.

Тероризмът и тоталитарната идеология на “политическия ислям” са съществена опасност за сигурността на Европа и за сигурността, свободата и правата на всеки европейски жител. Правото на живот и персонална сигурност и свободата на словото са главните ни полезности - те не са обект на договаряния, сделки и търговски ползи. Заплахата против тях е опасност против Европейския метод на живот.

Затова и френският президент Еманюел Макрон и други европейски водачи оповестиха война на тероризма и “политическия ислям” и мястото на България е паралелно с тях. Абсолютно неприемливо за водач на страна - член на НАТО и кандидат-член на Европейски Съюз, Ердоган застана нападателно на страната на тероризма и тоталитаризма.

Ние, като български и европейски жители и патриоти, не сме неутрални в този спор. Той не е “излишен проблем”, не е дребно несъгласие. Това е действителен ценностен конфликт, от който зависи бъдещето на Европейски Съюз. Подновяваме апела, отправян неведнъж от нас и нашите съидейници от Демократична България, Борисов да прекрати експулсирането в Турция на турски жители, потърсили политическо леговище у нас като преследвани от режима на Ердоган, както и подмазваческото си държание във връзка с турския президент въобще.

Днес е време да покажем, че правилата и полезностите на демократичната народна власт са безусловни, а толерантността и взаимното почитание са вероятни единствено при тяхното прецизно съблюдаване. България не е рабски, по бай Ганьовски, неутрална в този конфликт.

България не е Бойко Борисов.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР