От „Демокранична България“ поискаха парламентът да създаде анкетна комисия по

...
От „Демокранична България“ поискаха парламентът да създаде анкетна комисия по
Коментари Харесай

ГЕРБ изпревари ДБ и поиска комисия за Росенец


От „ Демокранична България “ желаеха Народното събрание да сътвори анкетна комисия по проблема „ Росенец “, който цяло лято вълнуваше обществото след акостирането на Христо Иванов пред сараите на Ахмед Доган. От Демократична България не са преставали да разясняват случая и едно от обещанията им още преди изборите, че нещата ще бъдат разследвани.

Темата " Росенец " не слиза от дневния ред тъй като този случай е в действителност емблематичен за това, че в България има хора над закона, обслужвани от институциите. В България продължава да има яхтено пристанище, записано като аграрни парцел в морето, изясни Христо Иванов.

Стана ясно обаче, че ГЕРБ изпреварващо към този момент са внесли настояването за такава комисия. Тома Биков даже прикани останалите партии да се причислят с подписите си към настояването.

От няколко дни Демократична България и ГЕРБ взаимно се упрекват за абсурда към плажа на „ Росенец “ и неразрешения достъп до плажната линия, върху която се намират и летните сараи на Ахмед Доган. През лятото там имаше митинги и „ всеобщо плажуване “, след което полицията в последна сметка освободи достъпа до плажната линия. Последваха и оставки в НСО, тъй като хора от службаха продължаваха да охраняват почетния ръководител на Движение за права и свободи.

Акцията по крайбрежието на едноименния парк в Странджа, край имението на Доган, беше осъществена от Иванов и негови съпартийци. Тя сподели по какъв начин чиновници на държавната работа за защита не разрешават стъпването на плаж, до който по Конституция има достъп всеки жител. При последвалите митинги се стигна до конфликти със силите на реда, а казусът усили почналите антиправителствени митинги.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР