От Дан УилямсЙЕРУСАЛИМ (Ройтерс) - Израел засили обвиненията за злоупотреби

...
От Дан УилямсЙЕРУСАЛИМ (Ройтерс) - Израел засили обвиненията за злоупотреби
Коментари Харесай

Израел твърди, че войник е екзекутиран, чуждестранни заложници са държани в болница Шифа в Газа

От Дан Уилямс

ЙЕРУСАЛИМ (Ройтерс) - Израел ускори обвиняванията за злоупотреби от Хамас в най-голямата болница в Ивицата Газа в неделя, казвайки, че покорен боец е бил екзекутиран и двама задгранични заложници са държани на място, което е било център на опустошителната шестседмична атака.

В един миг леговище за десетки хиляди палестинска война бежанци, болница Ал Шифа изтегля пациенти и личен състав, откогато израелските войски нахлуха предходната седмица в това, което те нарекоха задача за премахване на скрити уреди на Хамас.

Израел също търси към 240 души, отвлечени от Хамас в Газа след трансгранично нахлуване на 7 октомври, което провокира войната.

Един от тях беше 19-годишният наборник от израелската войска, Ноа Марчиано, чието тяло беше намерено покрай Шифа предходната седмица. Хамас сподели, че тя е починала при израелски въздушен удар и издаде видеозапис, който наподобява демонстрира натрупа й без белези като се изключи рана на главата. пострадвания от подобен удар.

„ Според информация от разузнаването – солидна информация от разузнаването – Ноа е била отведена от терористи на Хамас в стените на болница Шифа. Там тя е била убита от терорист на Хамас “, основният представител на Rear Каза адмирал Даниел Хагари.

Той не даде детайлности.

В телевизионния си брифинг Хагари сподели, че въоръжени мъже от Хамас са довели също непалец и тайландец измежду задграничните служащи, хванати през октомври. 7 рейд, към Шифа. Той не назова имената на двамата заложници.

Видео за видеонаблюдение, излъчено от Хагари, наподобява демонстрира група мъже, които маршируват като жаба в болница, за изненада на медицинския личен състав. Втори клип сподели ранен мъж на количка. Друг мъж наоколо, в цивилни облекла, имаше автомат.

Хамас не разяснява незабавно изказванията на Хагари. Палестинската ислямистка група, която ръководи Газа, по-рано сподели, че е взела някои заложници в лечебни заведения за лекуване.

Отделно в неделя израелските военни разгласиха видеозапис на това, което описаха като тунел, дълъг 55 метра и изкопани от палестинци на 10 метра под комплекса Шифа.

Въпреки че признава, че разполага с мрежа от стотици километри секрети тунели, бункери и шахти за достъп в целия палестински анклав, Хамас отхвърли те да се намират в цивилна инфраструктура като лечебни заведения.

Видеото демонстрира стеснен проход със корубест бетонен покрив, завършващ с това, което военните в изказване разказват като взривозащитена врата.

Изявлението не сподели какво може да има оттатък вратата. Тунелът е бил наличен през шахта, открита в заслон в комплекса Шифа, който съдържа муниции, се споделя в известието. Второ видео демонстрира открит отвор на шахта в комплекса.

Мунир Ел Барш, шеф на министерството на опазването на здравето в Газа, отхвърли израелското изказване за тунела като „ чиста неистина “.

„ Те са в болничното заведение от осем дни... и все пак не са разкрили нищо “, сподели той пред телевизия Ал Джазира.

(Сценарист от Дан Уилямс; монтаж от Дейвид Холмс и Алекс Ричардсън )

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР