От дълги години в страната ни има смесица от беззаконие

...
От дълги години в страната ни има смесица от беззаконие
Коментари Харесай

Зарков за наводненията в Карловско: Смесица от безотговорност и беззаконие

От дълги години в страната ни има комбинация от безвластие и безнаказаност . Отнасяме се с неуважение към огромни тематики . Бедствията зачестяват и нищо, което се прави по-късно, в никакъв случай няма да е задоволително. Това съобщи служебният министър на правораздаването Крум Зарков в ефира на.

Главните прокурори у нас вземат участие в политическия спор, защото, посредством разширено пояснение на Конституцията, те съумяват да държат под надзор цялата изпълнителна власт. Това ще продължи да бъде по този начин, в случай че не се сложи рамка, което може да направи единствено Конституционния съд, съобщи Крум Зарков.

Според него инспекциите, които се назначават от прокуратурата , би трябвало да бъдат лимитирани единствено до наказателните преследвания. В противоположен случай се обезсмисляло съществуването на доста самостоятелни държавни органи.

Той съобщи, че задачата на служебното държавно управление е да приготви закони , тъй че, когато новите депутати седнат зад банките, да стартират да дебатират бързо. Една от концепциите е да се сътвори нов орган, който да проверява единствено корупцията по високите етажи на властта . Следващата седмица служебната власт ще излезе с предложение и за това по какъв начин да се избира въпросният орган.

Ако той бъде избиран от Народното събрание , това значи, че ще го назначава болшинството, което пък ще крепи държавното управление. Това не ми се коства работещ вид и идната седмица ще предложим други решения ”, сподели Зарков.

Той разяснява и изказванията на левицата, че президентът Румен Радев се меси в предизборната акция посредством сегашния кабинет.

„ Всяко служебно държавно управление е било подлагано на сходна рецензия. В случая мога да кажа, че тя е изцяло безпочвена ”, безапелационен бе Зарков.

Целия диалог гледайте във видеото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР