От Буенос Айрес до Мексико Сити, жени от най-големите градове

...
От Буенос Айрес до Мексико Сити, жени от най-големите градове
Коментари Харесай

Латинска Америка се готви за вълна от протестиращи жени в големите градове

От Буенос Айрес до Мексико Сити, дами от най-големите градове в Латинска Америка са подготвени да излязат на улицата за Международния ден на дамата за присъединяване в огромни митинги, подбудени от възходящото неравноправие, убийствата на дами и и прецизния надзор на абортите, предава Reuters, представен от Агенция " Фокус ".
Докато събитията от Деня на дамата се разпростират по целия свят, латиноамериканските митинги ще се поведат на фона на по-широки обществени безредици в района.
В столицата на Мексико се чака рекорден брой протестиращи дами, които ще се съберат на площада пред националния замък, поради убийствата на дами, които са се нараснали двойно през последните години.
Демонстрациите в Чили също се чака да бъдат многочислени в резултат на по-мащабните митинги против общественото неравноправие, които започнаха през октомври и в тях се включиха над един милион души.
През последните дни чилийските сенатори утвърдиха законопроект, целящ да даде еднакъв глас на дамите при правенето на нова конституция, до момента в който президентът усили наказването за убийства на дами поради техния пол.
В Колумбия дамите в Богота възнамеряват да отпразнуват първата жена-кмет в столицата, до момента в който се чакат митинги и поради неотдавнашното решение на съда, което резервира строгите ограничавания против абортите.
Денят на дамата в Аржентина идва на декор на малко повече от три месеца на власт на новата администрация, която разгласи проекти да назначи министър за дамите и да поддържа нови старания за узаконяване на аборта, откакто предходните опити бяха отхвърлени в Конгреса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР