От БСП преди година повдигнахме въпроса с Боташ – тогава

...
От БСП преди година повдигнахме въпроса с Боташ – тогава
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Договорът с „Боташ” е заробващ – от година го говорим, сега всички се убедиха

„ От Българска социалистическа партия преди година повдигнахме въпроса с „ Боташ ” – тогава малко бяха политическите партии, които ни имаха вяра, че има нарушаване, а в този момент всички се убедиха, че това един неприличен и заробващ контракт за България. ” Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Борислав Гуцанов пред медии в Народното събрание.  
„ В момента 486 хиляди евро плащаме всички ние, без значение дали употребяваме или не употребяваме идващия от „ Боташ ” газ. Това е цялостно безсрамие, което се е случило по времето на служебния кабинет на президента Радев и продължаващо и сега ”, акцентира той.
Гуцанов обясни още, че договорът е подписан по най-бързия метод и даже не е сългасуван с Министерски съвет, като единствено 8 министри са го подписали, което, по думите, му го прави делегитимен.
„ Тогавашният длъжностен министър Росен Христов подписва този контракт без да има това право, тъй като той би трябвало да е подписан от шефа на „ Булгаргаз ”. Това също буди въпроси ”, добави националният представител.
Борислав Гуцанов заяви, че заключението на нарочната парламентарна комисия, основана по самодейност на социалистите, е единомислещо и то е договорът с „ Боташ ” да бъде изпратен до прокуратурата и ДАНС.
„ От Българска социалистическа партия ще предложим да бъдат освободени сегашните шефове на „ Булгаргаз ”, които и тогава са били на тези позиции и са договорили тези доставки на газ ”, сподели още Гуцанов.
Той изрази вяра договорът с „ Боташ ” да бъде предоговорен с по-добри условия за България, като обърна внимание, че доставките на газ за страната ни през последните 2 години будят доста въпросителни – без значение дали е управлявало служебно или постоянно държавно управление.
„ В момента имаме газ за 3,8 милиарда куб. м, а употребяваме 2,6 милиарда куб. м, т.е. 1,2 милиарда куб. м от горната страна, само че договорите са направени по този начин, че без значение дали ползваш или не – плащаш такса за транспорт. Интересна детайлност е, че таксата на „ Боташ ” е 9,1 евро, до момента в който с Гърция е 5,4 евро – два пъти разлика в цената за една и съща услуга. Кой е договорял тези условия и за какво той още не е измамен под отговорност ”, уточни Борислав Гуцанов. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР