От БСП поискаха главният прокурор Иван Гешев да бъде изслушан

...
От БСП поискаха главният прокурор Иван Гешев да бъде изслушан
Коментари Харесай

БСП иска следващата седмица Гешев да представи в парламента доклад за последните 8 месеца

От Българска социалистическа партия желаеха основният прокурор Иван Гешев да бъде изслушан с отчета на прокуратурата за последните 8 месеца още идната седмица. Депутатът Антон Кутев настоя, че протестиращите чакат доста отговори.

"Да докараме допустимо най-бързо основния прокурор, тъй като това е едно от нещата, поради което хората стоят на улицата. И отговорите, които той би трябвало да даде, са точно значими освен за нас като депутати, освен за неговата работа, а и за всички жители, които сега чакат тези отговори. Има доста отговори, които аз чакам да даде основният прокурор ", посочи левият депутат.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева съобщи, че отчетът ще бъде показан в края на септември или началото на октомври, като цитира съобщение на прокуратурата. Със свое решение Народното събрание изиска сходен отчет за активността на прокуратурата.

Цвета Караянчева уточни, че Народното събрание е приело решение отчетът да обгръща и месец август. "Мина август месец преди 10 дни. Не пречи да го поканим да пристигна да опише какво се се случило до юни месец ", съобщи още тя.

"Председателят на Народното събрание да си влезе в пълномощията и идната седмица основният прокурор да изнесе отчета за активността си ", сподели националният представител от парламентарната група на "БСП за България " Антон Кутев в процедура по метода на водене. "Да влезете в пълномощията си, да докараме допустимо най-бързо основния прокурор, тъй като това е едно от нещата, поради които хората стоят на улицата ", посочи той. По думите му отговорите са значими освен депутатите, а за всички жители.

"Моля ви, с тази процедура да извършите всичко допустимо идната седмица дали за 6-месечие, дали за 8-месечие, да пристигна в Народното събрание и да изнесе отчета, за който всички ние сме дали своят вот. Това е ваша отговорност ", съобщи още Кутев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР