От бизнеса са прави да се ядосват, категорична е тя

...
От бизнеса са прави да се ядосват, категорична е тя
Коментари Харесай

Да се обединим с Румъния, за да е ясно кога приемат България по суша в Шенген, призова Ангелкова

От бизнеса са прави да се ядосват, безапелационна е тя

По-важно е да засилим и обединим напъните си с Румъния и оптимално скоро да има изясненост по кое време ще ни одобряват по суша в Шенген. Това сподели някогашният министър на туризма, политик и правист Николина Ангелкова, която ще разяснява настоящи обществено-политически въпроси в предаването „ Пресечна точка “ от през днешния ден до петък.

От бизнеса са прави да се ядосват, безапелационна е тя.

„ След 12 години тежки договаряния за приемането по въздух и вода е наложително да имаме ясна дата и за влизането по суша на страната ни в Шенген. България е пълновръстен член на Европейски Съюз като Австрия и би трябвало вярно да защитим националните ни ползи и приемането ни по суша.

Задължително е настъпило времето за по-твърда позиция на държавното управление. Никой не оспорва свършеното досега. След като отговаряме 100% на условията на Шенген, би трябвало да имаме твърда позиция, която да обезпечи и това. Защото ноември можем да подвластен от друго, когато имат парламентарни избори, не е добре да се оставяме на случайността. Какви ще са средствата, това зависи от държавното управление “, сподели Николина Ангелкова.

Тя посочи, че има Дъблинско съглашение и всяка страна, която го е подписала, би трябвало да го съблюдава.

Редно е държавното управление и всички останали организации по веригата да имат оптимално ясна единна позиция по тематиката, добави Николина Ангелкова.

По мотив абсурда със завода за отпадък в столицата, при който кметът Васил Терзиев сезира прокуратурата и инициира инспекция, Николина Ангелкова съобщи, че София заслужава да е чист и спретнат град и е извънредно време кметът Терзиев да стартира да ръководи същински, а не да търси извинения.

„ Правилно е, че е сезирал прокуратурата, това е негово право, само че е различен въпросът дали това не е спешен пиар за похищение на вниманието – че няма консенсус, бюджет на София, ръководител на Столичния общински съвет. Редно е той като кмет да търси мостовете, а не да ги разрушава. Нищо не се случва и не се прави в Столична община, а се търсят извинения, с цел да се замажат очите на хората за неговата политическа отпадналост “, сподели Николина Ангелкова.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР