От Белия дом опровергаха информацията, че дъщерята на американския президент

...
От Белия дом опровергаха информацията, че дъщерята на американския президент
Коментари Харесай

Белият дом: Иванка Тръмп не се обсъжда за шеф на Световната банка, но ще помага в подбора на кандидати

От Белия дом опровергаха информацията, че дъщерята на американския президент Донлад Тръмп Иванка се спряга за претендент за президент на Световната банка. 
 Кристалина Георгиева поема управлението на Световната банка
Тя обаче ще оказва помощ при подбора на претенденти, заяви " Политико ", базирайки се на зам.-директора по връзките на Белия дом Джесика Дито.

Вестник " Файненшъл таймс " заяви в края на предходната седмица, че съгласно негови източници администрацията във Вашингтон обмисля опцията да предложи за президент на Световната банка Иванка Тръмп или някогашния непрекъснат представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли.

Според Дито обаче министърът на финансите Стивън Мнучин и изпълняващия длъжността началник на президентската канцелария Мик Мълвени са се обърнали към Иванка Тръмп с молба да помогне в процеса на предложение на претенденти, защото през последните две години тясно е работила с управлението на Световната банка.

Според " Файненшъл таймс " други вероятни претенденти за поста са нигерийската икономистка Нгоци Оконджо-Ивеала, която преди седем години беше кандидат за лидерския пост на Световната банка в конкуренция с Джим Йон Ким, Доналд Каберука, руандийски икономист и някогашен президент на Африканската банка за развиване и Шри Муляни Индравати, индонезийската финансова министърка.

Джим Йон Ким, който ръководеше Световната банка в продължение на шест години, подаде оставка, която би трябвало да влезе в действие на 1 февруари.

Временно постът по-късно ще заеме Кристалина Георгиева, която в този момент е основен изпълнителен шеф на институцията. 

Кандидатурите за нов президент ще се подават сред 7 февруари и 14 март. Очаква се новият началник да стане явен до заседанието на управителните органи на Световната банка и Международния валутен фонд на 12-14 април.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР