От Белия дом направиха уточнение по повод разпространена по-рано информация

...
От Белия дом направиха уточнение по повод разпространена по-рано информация
Коментари Харесай

Уточнение от Белия дом: Какво е казал Байдън за властта на Путин

От Белия дом направиха конкретизиране във връзка публикувана по-рано информация за речта на американския президент Джо Байдън по време на визитата му във Варшава. Уточнението гласи: „ Президентът сподели, че на Путин не може да бъде разрешено да упражнява власт над своите съседи или района. Той не обсъждаше властта на Путин в Русия или промяната на режима “.

От полската столица Байдън произнесе през вчерашния ден вечерта специфична тирада, откакто се срещна с бежанци от Украйна. Там беше запитан от кореспонденти какво мисли за съветския президент Владимир Путин, откакто вижда човешките премеждия, породени от войната. „ Той е касапин “, отговори Байдън. В речта си той прикани:

„ Не се опасявайте! Диктатор, който е решен да възвърне една империя, в никакъв случай няма да изтрие човешката обич към свободата. Украйна в никакъв случай няма да бъде победена от Русия, тъй като свободните хора отхвърлят да живеят в свят на безизходност и мрак. За Бога, този човек не може да остане на власт! “.

Думите на американския президент провокираха моменталната реакция на представителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Песков отхвърли думите на Байдън, че Путин " не може да остане на власт "

Според него сходни изявления лимитират опциите за разговор сред Русия и Съединени американски щати. „ Не Байдън е този, който взема решение. Президентът на Русия се избира от руснаците “, сподели Песков в отговор на въпрос на Ройтерс.

Представител на Белия дом съобщи че Байдън не е призовал за промяна на режима в Русия.

Идеята му била, че „ Путин не може да бъде оставен да упражнява власт върху съседите си или върху района “, добави източникът., представен от БНР
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР