От БЧК имаме готовност да изпратим още спасители, но в

...
От БЧК имаме готовност да изпратим още спасители, но в
Коментари Харесай

Ясен Сливенски, БЧК: Имаме готовност да изпратим още спасители в Турция

От БЧК имаме подготвеност да изпратим още спасители, само че сега там има към 40 000 задгранични спасители. Работим с нашите сътрудници от Турския Червен Полумесец, и в случай че бъде поискано, можем да изпратим още хора. Това съобщи в студиото на PrimeTime Ясен Сливенски от БЧК.

В момента в Турция имаме 12 индивида екип от планински спасители, плюс пет кучета. Първо бяха в Адана, в този момент се реалокираха покрай Хатай. Всички виждаме ситуацията по малкия екран, онлайн е още по-зле. Нашите сътрудници вършат всичко допустимо. Те имат всичко нужни за шест дни – храна, вода, както и храна за кучетата. Имат палатки, в които да спят. Предвиждаме този екип да се прибере в събота, а на тяхно място да отиде различен, който ще е без кучета, само че е подготвен да оказва първа помощ, добави той.

Междувременно стана ясно, че Българският Червен кръст е декларирал първия превод, посредством Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП), в помощ на потърпевшите от пагубното земетресение на 6 февруари 2023 година Заявените суми са 480 000 лева за Турция и 320 000 лева за Сирия. Средствата са набрани по оповестената още в първите часове Национална дарителска акция на БЧК. След приемане на кодове за удостоверение на преводите, дарените от българското общество средства ще станат директна помощ за потърпевшите в двете страни.

Всеки, който желае да поддържа акцията на БЧК в помощ на потърпевшите от земетресението в Турция и Сирия може да го направи посредством особено разкритата банкова сметка: IBAN: BG64UNCR76301078660913 , или посредством SMS на стойност 1 лева на къс номер 1466 за всички мобилни оператори.

Целия диалог с Ясен Сливенски вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР