От Басам Масуд и Фади ШанаДЕИР АЛ-БАЛАХ, Ивицата Газа (Ройтерс)

...
От Басам Масуд и Фади ШанаДЕИР АЛ-БАЛАХ, Ивицата Газа (Ройтерс)
Коментари Харесай

Сълзи и смях на плажа в Газа, докато децата си почиват от войната

От Басам Масуд и Фади Шана

ДЕИР АЛ-БАЛАХ, Ивицата Газа (Ройтерс) - Деца, играещи на плаж в Газа като разселени фамилии напуснаха тесните си убежища за къса отмора по време на примирието сред Израел и Хамас, само че измежду смеха родителите им не можаха да не помнят компликациите на войната и бездомността.

Докато децата се плискаха в плитката вода, прескачайки дребни талази, възрастни боси крайници гледаха от брега. Асмаа ал-Султан, разселена жена от северна Газа, седеше на пясъка с ръка прегърнала майка си. По-възрастната жена плачеше безшумно.

Повече от 30 членове на семейство Ал-Султан се приютяват в учебно заведение на Организация на обединените нации в град Дейр Ал-Балах със стотици други разселени хора.

„ Дойдохме на плажа, с цел да си поемем въздух, да избягаме от чувството за пренаселените учебни заведения и от депресиращата и нечиста среда, в която се намираме “, сподели Асмаа.

„ Хората идват на плажа да се провиснал, да плуват, децата им да се забавляват, носят храна със себе си. Но ние сме толкоз депресирани....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР