От Българското обединение на шофьорите (БОШ) изпратиха писмо до министъра

...
От Българското обединение на шофьорите (БОШ) изпратиха писмо до министъра
Коментари Харесай

АМ “Струма“ няма акт 16, но е включена в списъка на републиканските пътища?

От Българското обединяване на водачите (БОШ) изпратиха писмо до министъра на районното развиване и министър-председателя по отношение на проблема с Автомагистрала " Струма ". В своята позиция, те изричат своите опасения, че Автомагистрала " Струма " няма акт 16, само че е включена в листата на републиканските пътища и то с позволение на Министерски съвет.

Те изкритикуваха на придвижване в сектора на Е-79, сред пътен възел " Даскалово " и пътен възел " Долна Диканя ", на 90 км/ч. В своите доводи те подчертаха, че вместо да се лимитира скоростта на придвижване, то би трябвало да се обърне внимание на неговата техническа редовност, а точно това, че пътят няма Акт 16. Те припомниха, че този път в никакъв случай не е бил очакван за автомагистрала, а единствено за скоростен път.

Според тях, причина за случая, при не е в резултат от скоростта.
 Дават кореспонденцията за маркировката на Автомагистрала
Дават кореспонденцията за маркировката на Автомагистрала " Струма " на прокуратурата

Не ГЕРБ са увеличавали скоростта на правата, а Министерство на регионалното развитие по времето на Орешарски

" Максимално позволената скорост на " скоростен път " за рейсове е 90 км/ч., а оптимално позволената скорост за придвижване на рейс по " първи клас " път е 80 км/ч. Всички рейсове са оборудвани със система, която не им позволява да развиват по-висока скорост от 85км/ч. От изложените обстоятелства следва, че в случай че понижението на оптимално позволената скорост на този сектор, го нареждате, с цел да се предотвратят сходни произшествия, то действително, това няма да промени нищо ", заключват от Българското обединяване на водачите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР