От Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в

...
От Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в
Коментари Харесай

Асоциацията на заведенията искат помощ от Борисов и Народното събрание

От Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изпратиха отворено писмо по отношение на вредите, които търпи бранш ресторантьорство поради ограниченията за предварителна защита на всеобща болест от ковид. По думите им обстановката ги изправя пред неспособност да се издължат към бюджета.
Писмото е адресирано до министър-председателя Бойко Борисов и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

" От името на нашите членове, се обръщаме към Вас с молба за съответна реакция. Засегнатите бизнеси би трябвало да бъдат подкрепени. В Италия за задачата са избрани 4.5 милиарда евро помощи. В очакване сме за своевременни и съответни ограничения от Ваша страна. В момента там не се дължат налози, осигуровки, при цялостни условия на форсмажор. За благополучие, у нас ситуацията е друго, само че точно предварителната защита ще докара до сериозен отлив на клиенти, което от своя страна ще провокира неспособност компаниите да се издължат към бюджета, Национален осигурителен институт и Здравната каса ", пишат ресторантьорите.

Припомняме, че с решение на министъра на културата Боил Банов бяха анулирани всички културни мероприятия в страната като превантивна мярка против разпространяването на ковид. По думите на самия Банов повода за безспорната възбрана е съвпадението на грип Б и ковид.

Здравния министър господин Кирил Ананиев също издаде заповед по отношение на заплахата от разпространяване на СОVID-19 нa тeритoриятa нa България, за прeуcтaнoвявaне пoceщeниятa нa културни мeрoприятия, в тoвa чиcлo и кинa, на спoртни мероприятия и зaбрaната за прoвeждaнe нa вcякaкви мacoви мeрoприятия, в кoитo учacтвaт дeцa.

" Само за първите 48 часа от новината за съществуване на инфектирани от вируса на територията на страната, е регистриран сериозен спад на визити на заведения за хранене и развлечения, анулация на направени резервации и евакуиране на платено капаро, което ще аргументи съществени загуби на сектора, а на фона на цялостното му положение, може да се случат и всеобщи банкрути. По информация от Национален статистически институт, нашият отрасъл дава над 20 милиарда лв. добавена стойност годишно и обезпечава прехраната на стотици хиляди, заети в бранша. ", пишат още браншовите организации до Борисов и Караянчева.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР