От Асоциацията за опазване на околната среда (Anecpla) в страната  съобщиха

...
От Асоциацията за опазване на околната среда (Anecpla) в страната  съобщиха
Коментари Харесай

Мадрид нападнат от черни плъхове

От Асоциацията за запазване на околната среда (Anecpla) в страната  съобщиха през днешния ден, че черните плъхове към този момент са в Мадрид. От департамента за запазване на околната среда потвърдиха за съществуването на този рисков тип гризачи в 10 точки на испанската столица.

Първите екземпляри от този тип плъхове са видяни в края на 2018 година, както бе посочено в изказванията пред медиите от ръководителя на отдела за векторен надзор на Комунидад Мадрид Хосе Мария Камара, макар че до момента не е представлявал заплаха за публичното здраве.

Асоциацията за запазване на околната среда и кметството на Мадрид съгласуваха през днешния ден проект за унищожаване на този рисков тип гризачи. Черният плъх (Rattus rattus) идва от Азия.

Той тежи към 250 грама, развъжда доста бързо и е евентуален притежател на инфекции като лептоспироза или салмонелоза, споделят от Асоциацията.

Тези тип гризачи, който до момента се срещаше единствено около реки и влажни зони в Мадрид, към този момент може да се види в паркове и градини, за разлика от сивият плъх, който се крие в канализацията. Затова от администрацията на Мадрид насочиха апел към всички жители, в случай че видят черен плъх, да позвънят на 010, който е безвъзмезден.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР