От Апелативна прокуратура Бургас направиха разяснение по повод материал в

...
От Апелативна прокуратура Бургас направиха разяснение по повод материал в
Коментари Харесай

Истината за пътния инцидент с поета Недялко Йорданов според Апелативна прокуратура Бургас

От Апелативна прокуратура Бургас направиха обяснение във връзка материал в осведомителна организация „ ПИК “. Статията е озаглавена „ Поетът Недялко Йорданов: Как на 80 години с 4 интервенции, станах обвинен. С мярка „ подписка “ и възбрана да напущам града “. Инцидентът е станал на 26.03.2019 година в Бургас.
Недялко Йорданов е упрекнат, че на кръстовището на бул. „ Демокрация ” и улица „ Ген. Гурко ”, контролирано с работеща светофарна уредба и пешеходна пътека, при ръководство на лек автомобила, нарушава разпоредбите за придвижване. Той е притеглен към наказателна отговорност и упрекнат в причиняване по несъобразителност на междинна телесна щета на пешеходец. Инцидентът е настъпил в следствие от пътнотранспортно произшествие, позволено на пешеходна пътека. Установено е, че пешеходецът е пресичал пътното платно отдясно наляво по пешеходната пътека на бул. „ Демокрация “, като придвижването му е осъществено на зелен светофар за пешеходци.
На съображение член 60 от Наказателно-процесуален кодекс, по отношение на Недялко Йорданов е била взета мярка за неотклонение „ Подписка “. Тя е най – леката, планувана в Наказателен кодекс и не постанова възбрана обвиненият да напуща местоживеенето си.
Обвиняемият е дал подробни пояснения в наличието на акредитиран от него бранител. Заявил е, че не желае материалите по следствието да му бъдат предявени. Защитникът е направил искане за преквалификация на закононарушението по чл.343а от Наказателен кодекс, защото обвиненият е оказал помощ на потърпевшия.
Желание да се приключи досъдебното произвеждане е изразил и потърпевшият К.И. Мъжът е декларирал. че няма искания към лидера и не желае да бъде водено наказателно произвеждане против Недялко Йорданов.
Въпреки декларираната воля за преустановяване на досъдебното произвеждане, изразена от потърпевшия и Недялко Йорданов Районна прокуратура Бургас е оставила настояването без разглеждане. В разпореждане на наблюдаващия прокурор, направено на 04.11.2019 година, е посочено, че действието, за което е притеглен към наказателна отговорност Недялко Йорданов е осъществено на пешеходна пътека. Поради тази причина, законът не разрешава преустановяване на наказателното произвеждане по искане на потърпевшия.
Въпреки това наблюдаващият прокурор е изразил воля да назначи повторна тройна съдебно-автотехническа експертиза. Това се прави напълно в сходство със закона, с цел да бъде осъществено всестранно и обективно следствие, като по този начин ще се защитят правата на потърпевшото и обвиненото лице.
От Районна прокуратура Бургас декларират безапелационната си позиция, че са работили при прецизно съблюдаване на закона и считат, че всевъзможни внушения, че това не е било сторено не дават отговор на истината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР