Разходите за живот затрудняват да бъдеш родител във Великобритания - проучване

...
От анкетираните 2661 родители с деца на възраст до четири
Коментари Харесай

От анкетираните 2661 родители с деца на възраст до четири години, 70% казват, че става все по-трудно да си родител във Великобритания.

< p>Течението засяга 83% от анкетираните.

Джес Макинтайър е самостоятелно заета майка на двегодишно дете, живееща в Лондон.

Тя казва, че се ориентира в майчинството по време на пандемията беше трудно, но беше благодарен за системата й за подкрепа, а именно съпруга, свекърва и майка й.

„Всъщност нямаше учебник как да се ориентираме. Ние направихме най-доброто, което можахме, го намерихме за много по-голямо предизвикателство, отколкото очаквахме.

Броят на британците, притеснени от цената на жилищата, достига рекордни нива

"Мисля, че достъпът до общопрактикуващи лекари, всякакъв вид медицински грижи, заедно с разходите за грижи за деца, както и опитите да се ориентирам към връщането на работа, особено тъй като бях самостоятелно зает, бяха много предизвикателни."

Изображение: Джес Макинтайър и нейният син

Въпреки че беше труден, тя също намери процеса за възнаграждаващ.

Но сега тя се тревожи за подготовката за бъдещите години на сина си с нарастващи разходи, където и да погледне.

" Тревожа се за бъдещето на детето си. По отношение на услугите за гледане на деца, само от първия ден да ги накарате в детска градина е трудно и скъпо.

„След това ипотечните разходи са толкова огромни, че в момента сме с 8% ипотека, докато преминаваме, ние сме в процес на закупуване на къща и просто трябваше да намалим всичко."

UNICEF UK, който поръча проучването, проведено от YouGov, призовава правителството да продължи да подкрепя деца под пет години и техните семейства и подобряване на услугите за ранна детска възраст в цялата страна.

Икономист: „Липсва растеж“

Прочетете още:
Повече деца ще пристигат в училище с „мръсни униформи и нечисти коси“ този срок
Броят на британците, притеснени от цената на жилищата, достига рекордни нива

Липсват местни услуги за поддръжка

Клеър О'Меара, директор за застъпничество на УНИЦЕФ Обединеното кралство, казва родителите бюджетите се разтягат навсякъде, но семействата, които нямат друг избор освен да разчитат на местни услуги за подкрепа, откриват, че те са по-малко.

„Всички родители се нуждаят от подкрепа в този период от живота си . Но тогава, когато говорите за родители, които наистина се борят, тези услуги за подкрепа се превръщат в спасителен пояс“, каза тя пред Sky News.

„И не може да бъде приемливо, че тези услуги не са в място, когато имат нужда от тях. Защото е толкова кратък период от време, че децата са на тази възраст. Трябва да сме там в този момент."

ONS: Един на всеки 20 възрастни няма храна

Г-жа О'Меара обяснява, че ранните етапи от развитието на детето са от решаващо значение за бъдещите им перспективи, така че трябва да да се инвестира.

„Това е толкова важна част от живота на едно дете, през първите няколко години виждаме тази експлозия на мозъчно развитие, вие се развивате физически, вие се развивате социално и емоционално", каза тя.

"Така че това е точно като неща като това колко добре сте в състояние да създавате приятели, да изграждате взаимоотношения, способността ви да учите, когато влезете в училище, дори колко доходи може да имате печелете като възрастен. Основата е, че всички тези неща се случват точно в началото на живота на детето.“

Щракнете, за да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате вашите подкасти

„Единствена най-голяма инвестиция в грижите за децата“

Говорител на правителството каза пред Sky News: „Оценяваме натиска, пред който са изправени семействата през последните години от разходите за живот и инфлацията.

„Това правителство е решено да помагат на родителите, извършвайки най-голямата единствена инвестиция в грижи за деца в Англия някога, разширявайки 30 безплатни часа грижи за деца за работещи родители, което ще спести отговарящи на условията работещи родители до средно £6500 на година.

„За по-нататъшно подкрепа на родителите, ние се борим с инфлацията и предоставяме рекордна финансова подкрепа на стойност средно £3300 на домакинство.

„Ние също така разширяваме и трансформираме услугите за психично здраве като част от дългосрочния план на NHS и нашия онлайн Законопроектът за безопасността ще превърне Обединеното кралство в най-безопасното място в света за деца онлайн.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР