От американската компания Спейс Екс (SpaceX) съобщиха, че днес ще

...
От американската компания Спейс Екс (SpaceX) съобщиха, че днес ще
Коментари Харесай

„Спейс Екс“ с тестови полет на най-голямата и мощна ракетна система в света

От американската компания " Спейс Екс " (SpaceX) оповестиха, че през днешния ден ще извършат тестови полет на най-голямата и най-мощна ракетна система в света, откакто получиха лиценз за това, предава БНР.

Американската Федерална авиационна администрация утвърди в петък лиценз за " Спейс Екс ", с цел да тества най-мощната си ракетна система, а от компанията неотложно оповестиха, че насрочват тестовия полет за тази заран като прозорецът за изстрелване от два часа и половина се отваря в 15 ч. българско време.

Разположен на върха на голямата ракета " Super Heavy " с обща височина от 120 м, " Старшип " е най-голямата и най-мощна ракетна система в света, показана за първи път през 2019 година

Бустерът " Super Heavy ", който има 33 ракетни мотора " Raptor ", работещи с метан, всеки от които генерира към 220 тона двигателна сила, ще се включат за 2 минути и 49 секунди, след което ще се отдели горната степен на системата " Старшип ". Бустерът ще възпламени още веднъж моторите си за поредност от маневри, с цел да се опита следено кацане на към 30 километра от крайбрежията на Тексас.

Към горната степен са инсталирани шест мотора " Raptor ", които ще ускорят " Старшип " до близка до орбитална скорост и корабът ще обиколи света по инерция, преди да падне в Тихия океан към 90 минути след политане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР