От 9 юни европейските граждани, ваксинирани срещу COVID-19, ще могат

...
От 9 юни европейските граждани, ваксинирани срещу COVID-19, ще могат
Коментари Харесай

Франция с нови правила за влизане в страната

От 9 юни европейските жители, имунизирани против COVID-19, ще могат да влизат във Франция, без да демонстрират отрицателен PCR-тест. Новината заяви делегираният министър по превоза Жан-Батист Джебари пред телевизия CNEWS, представен от Франс прес.

Пътниците от Англия или Съединени американски щати ще би трябвало да показват отрицателен тест (PCR-тест или тест за антитела), без значение дали са имунизирани, демонстрира документ, оповестен през днешния ден от френското държавно управление, предава Българска телеграфна агенция. 

В тактиката за наново отваряне на границите страните се разделят на категории, наречени условно " зелена ", " оранжева " и " алена ".

В " зелената " попадат страните от европейската икономическа зона, Австралия, Израел, Ливан, Нова Зеландия, Сингапур, Южна Корея и Япония. Пътниците от тях не са длъжни да показват безапелационна причина за пътуването си и единствено неимунизираните ще би трябвало да демонстрират отрицателен тест, изработен преди по-малко от 72 часа. За имунизирани се считат тези, които са получили втората си ваксина минимум 14 дни преди датата на пътуването (4 седмици за имунизацията на " Джонсън и Джонсън " ). 

За пасажерите от страните в " алената " категория (Аржентина, Бахрейн, Бангладеш, Боливия, Бразилия, Индия, Колумбия, Коста Рика, Непал, Пакистан, Шри Ланка, Суринам, Турция, Уругвай, Чили, Южна Африка) е нужна основателна причина за влизане във Франция. Те би трябвало да показват отрицателен тест без значение дали са имунизирани и след идването им на френска територия ще бъдат подлагани на карантина за период от 7 до 10 дни.

За страните от " оранжевата " група, като Съединени американски щати и Англия, се изисква отрицателен тест, в случай че посетителят е имунизиран. В противоположен случай би трябвало да показа основателна причина, отрицателен тест и предстои на 7-дневна карантина. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР