От 9 ноември, министърът на енергетиката Андрей Живков започва подписването

...
От 9 ноември, министърът на енергетиката Андрей Живков започва подписването
Коментари Харесай

Тръгват помощите за скъпия ток, с кого са първите договори

От 9 ноември, министърът на енергетиката Андрей Живков стартира подписването на типови контракти по отношение на осъществяването на програмата за компенсиране на бизнеса поради растящите цени на електрическата енергия.

Такива контракти, с които започва практическото осъществяване на програмата, ще бъдат подписани с търговците на електрическа сила, доставчиците от последна инстанция, производителите, които продават непосредствено на крайни небитови клиенти и оператора на проведения борсов пазар на електрическа енергия, оповестиха от енергийното министерство. Първи измежду тях, в границите на утрешния ден са поканени Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 ", ЕСО, АЕЦ " Козлодуй ", Енерго Про, ЧЕЗ и ЕВН. Сключването на договорите е нужен стадий от реализацията на програмата за компенсиране на бизнеса, която планува всички небитови крайни клиенти да бъдат подкрепени с по 110 лева за всеки мегаватчас употребена електрическа енергия.

Програмата работи в интервал от два месеца - октомври и ноември, като заплащанията по договорите ще се правят след приемане на позитивно мнение от Европейската комисия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР