От 7 юни производителите могат да обозначават продуктите си oт

...
От 7 юни производителите могат да обозначават продуктите си oт
Коментари Харесай

Планинските продукти могат да бъдат обозначавани със специално лого

От 7 юни производителите могат да отбелязват продуктите си oт планински генезис със особено лого, за което би трябвало да получат особено уверение и да бъдат вписани в обществен указател. Това стана допустимо след обнародването в Държавен вестник на изискванията и реда за потреблението на незадължителния термин за качество „ планински артикул “.

Терминът за качество „ планински продукт” се употребява за изложение на артикули от растителен и скотски генезис, в това число и пчелни артикули, създадени и модифицирани в планински региони. Понятието може да се употребява и при осъществяване на директни доставки на непреработени артикули от производители, регистрирани по реда на Наредба №26 от 14 октомври 2010 година за характерните условия за директни доставки на дребни количества първични материали и храни от скотски генезис.

За артикули, като да вземем за пример месо, животните следва да бъдат отглеждани в планински региони и да прекарат минимум последните две трети от живота си в тях.

Контролът върху използването на логото се прави от Българската организация по сигурност на храните на всеки стадий от производството, преработката и дистрибуцията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР