От 6 до 9 месеца задължителна казарма за мъжете и

...
От 6 до 9 месеца задължителна казарма за мъжете и
Коментари Харесай

Обмисят връщане на казармата, за дамите ще е пожелание

 От 6 до 9 месеца наложителна казарма за мъжете и пожелателна за дамите изиска военният министър Красимир Каракачанов. Той подсети, че от години е покровител на концепцията за наборна военна работа.

Според него сегашните младежи от 18 до 30 години биха били " пушечно месо ", в случай че се наложи да бъдат мобилизирани за пердах, тъй като нямат подготовка.

Връщането на казармата можело да стане от 2021 година, в случай че в този момент страната стартира да работи по тематиката.

" От всевъзможни направления се пробват да разграждат националния морал и еднаквост - било то с джендър идеологии или с извънредно демократични утопии “, разяснява той на Втория народен събор на запасните офицери край казанлъшкото село Крън, представен от Нова тв.

Преди години Вътрешна македонска революционна организация изготви промени в Закона за защитата и въоръжените сили и Закона за запаса на въоръжените сили на Република България, с които желаят да се върне наборната работа.

В претекстовете си воеводите показаха, че внезапното утежняване на параметрите на сигурността в цяла Европа изисква бързи и съответни дейности на законодателната власт у нас.

Нормативното прекосяване от правилото за наборна военна работа към механизма на професионална военна работа в България е било осъществено преждевременно, без вземане предвид с съответната геополитическа и военностратегическа конюнктура в Югоизточна Европа и без да се регистрира националната традиция за попълване състава на въоръжените сили, считат от Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР