+ + + + от 5 Napoleon Режисьор: Ридли Скот

...
+ + + + от 5 Napoleon Режисьор: Ридли Скот
Коментари Харесай

Кино | Наполеон на Ридли Скот

+ + + + от 5 Napoleon Режисьор: Ридли Скот С: Хоакин Финикс, Ванеса Кърби, Рупърт Еверет, Тахар Рахим, Пол Рис, Людивин Сание Времетраене: 158 мин. Още от същото: " Гладиатор ".
За историческата истина четете историческите книги. Този Napoleon съгласно Ридли Скот е биографичен епос, без възвеличаване на нарицателния император, на финала с цифри са припомнени жертвите след огромните и дребните му войни - най-малко три милиона. Без романтика са и завоеванията му на интимния фронт. " Тя изигра ролята си ", е коментарът след следващата използвана жена от виталния корсикански кавгаджия. Така третира облика Хоакин Финикс в следващото си гранично и мъчително преобразяване.

С едно огромно и завладяващо изключение - доживотната връзка с пропадналата аристократка Жозефина дьо Боарне. Ванеса Кърби минава през кино лентата с прелест, воля и днешна самостоятелност. Само до нея Наполеон - Финикс е слаб и колебаещ се. И евентуално същински. Императорската стойка и ореолът на " победител на света " са спектакъл за другите и за историята.

Скот води описа към двата нагона - към властта и плътта, редом. Бойното поле и спалнята се сменят. Историческата старание е след драмата. Дребният корсикански капитан се оказва на обществената екзекуция на Мария Антоанета, вижда гилотината и силата на терора. После употребява слабостта на политиците и вакуума във властта и я изземва цялата. Победите на изток до Египет са факт, само че по-важна му е изневярата на Жозефина. И той залага завоеванията, с цел да се върне ненадейно и да я накаже.
Реклама
Силата на Скот е в замаха на визията и виталните елементи на борбите. Леденото кръвопролитие в Аустерлиц се запечатва. Коронацията е композирана по класическата картина на Жак-Луи Давид, само че след това сцените в покоите с Жозефина са земни и цинични. Тя му изкрещява в лицето, че без нея е никой. След персоналното Ватерло идва и историческото. Със забавената от дъжда и неверна фронтална офанзива против окопалия се Уелингтън. Величието и падението са една монета, индивидът е постоянно по-малък от упоритостите си, ни споделя с тотално кино Ридли Скот.


Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Янко Терзиев
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР