От 5:00 часа на 15 април 2024 г. (понеделник) Община

...
От 5:00 часа на 15 април 2024 г. (понеделник) Община
Коментари Харесай

От 15 април се въвежда зона за платено паркиране на ППС в централен участък от ул. "Христо Ботев" в гр. Мездра

От 5:00 часа на 15 април 2024 година (понеделник) Община Мездра вкарва в употреба автоматизирана система за почасово платено паркиране на пътни транспортни средства (ППС) в един от централните сектори от ул. " Христо Ботев " в гр. Мездра. 
 
Зоната за платено паркиране обгръща сектора от кръговото при кръстовището с ул. " Марин Дринов " до паркинга сред административната постройка на Община Мездра и жп гара Мездра (от двете страни на " Алеята на кестените " ).
 
 Зано за платено паркиране в Мездра Зано за платено паркиране в Мездра Източник: Община Мездра
Автоматизираната паркинг система включва: входен и първоначален терминал, автоматизирани високоскоростни бариери и разплащателни терминали. Тя е построена от една от одобрените компании в областта на паркинг технологиите - " Янтра Технолъджи " (Qntra Technology), която обезпечава първокачествен надзор на достъпа до редица обекти у нас и в чужбина - летища, хотели, здравни заведения, търговски центрове, магазини на водещи търговски вериги, общински и частни паркинги и др. 
 
 Зона за платено паркиране в Мездра Зона за платено паркиране в Мездра Източник: Община Мездра
Престоят в зоната за платено паркиране до 20 минути ще бъде безвъзмезден. 
Таксите за платено паркиране са, както следва: 
• Престой в зоната за платено паркиране - 1 лева с Данък добавена стойност на час; 
• Паркиране в режим " Месечен абонамент " - 70 лева с Данък добавена стойност на месец, 
• Паркиране на инвалидно паркомясто: 
• до 1 (един) час - гратис, 
• за всеки идващ час - 1 лева с Данък добавена стойност на час. 
 
 От 15 април се вкарва зона за платено паркиране на ППС в централен сектор от ул. От 15 април се вкарва зона за платено паркиране на ППС в централен сектор от ул. " Христо Ботев " в гр. Мездра Източник: Община Мездра
Глобата за загубен билет (талон) е 20 лева Издаването на ваучър за паркиране в режим " Месечен абонамент " и на инвалидно паркомясто ще става след подаване на заявление в Център за административно обслужване в Община Мездра (гр. Мездра, ул. " Христо Ботев " №27, сутеренен етаж) против показване на персонална карта и на карта за преференциално паркиране на ППС, пренасящо хора с увреждания. 
 
Заплащането на престоя в зоната за платено паркиране ще се прави на два разплащателни терминала, които са инсталирани пред административната постройка на Община Мездра (до някогашния Снекбар) и в " Алеята на кестените " (срещу " ОББ " - клон Мездра), посредством слагане на билет с баркод, който ще се получава на входния терминал и възнаграждение на дължимата сума. 
 
 Терминал за платено паркиране в Мездра Терминал за платено паркиране в Мездра Източник: Община Мездра
Зоната за почасово платено паркиране е обозначена с пътни знаци за заплатен паркинг и осведомителни табели, върху които са разказани размерите на таксите за паркиране.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР