От 4 до 8 пъти е нараснала употребата на кислород

...
От 4 до 8 пъти е нараснала употребата на кислород
Коментари Харесай

Осигурен е още кислород за интензивни пациенти с "коридор" през "Дунав мост "

От 4 до 8 пъти е повишена използването на О2 в лечебните заведения в страната от началото на пандемията. Това заяви в Русе зам.-министърът на опазването на здравето Слави Пачалов. Три пъти повече са приетите в болница пациенти, съвсем толкоз са се нараснали и нуждаещите се от интензивни грижи.

Завишената потребност от О2 в лечебните заведения основава проблеми най-много там, където няма построена цялостна система, а се употребяват кислородни бутилки. За да се обезпечи задоволително количество от суровината за компаниите, които я преработват в медицински О2, през днешния ден е бил обезпечен " зелен кулоар " на доставките от Румъния през граничния пункт " Дунав мост ".

Приоритетно ще бъде доставен на лечебните заведения, които употребяват бутилки, с цел да имат ресурси най-малко за две седмици поради зимната конюнктура.

Снимка: btvnovinite.bg

" Наличните бутилки О2 се изчерпват прекомерно бързо, което постанова да бъдат снабдявани не веднъж или два пъти в месеца, както е била практиката, а един до два пъти седмично. В идващите 10 дни чакаме да има още малко повишение на хората, настанени в лечебни заведения и респективно хората, които се нуждаят от интензивни грижи. Имаме подготвеност с логистичния център при сериозни обстановки да доставяме задоволително бутилки О2 или цистерна, според от системата на доставяне, тъй че лечебно заведение да не остане без О2 ", съобщи зам.-министърът.

При нужда ще продължи внасянето на О2 от Румъния, като за профилираните камиони ще бъде обезпечен непрекъснат „ зелен кулоар “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР