От 30 юни Uber престава със своята услуга за доставки

...
От 30 юни Uber престава със своята услуга за доставки
Коментари Харесай

Uber спира услугата си за доставки от юни

От 30 юни Uber престава със своята услуга за доставки на артикули, разгласи компанията. Досега в рамките ѝ Uber оферираше алтернатива за доставка на пране, хранителни артикули, цветя и всевъзможни други предмети под 15 кг, които не са неразрешени със закон.

Наречена UberRush , тя проработи от 2015 година в Сан Франциско, Чикаго и Ню Йорк и беше една от стратегическите начинания на компанията, която търсеше диверсификация на главния си бизнес със споделено пътешестване.

Така UberEats ще остане единствената сходна услуга на компанията. За разлика от UberRush, UberEats съумя да набере задоволителен интерес, че да се разпростре на повече от 200 пазара и 100 000 ресторанта по целия свят. Всъщност, преди време заведенията за хранене можеха да употребяват точно UberRush за доставки на храна, само че функционалностите ѝ бяха конфискувани от UberEats през 2017 година

Съвсем неотдавна конкурентната компания Shyp , която също оферираше сходни доставки, затвори порти.

Решението на Uber идва в сложен за компанията миг, когато тя е под сериозна доза рецензия поради скорошния случай с съдбовен край. Това принуди компанията да преразгледа радикално бизнеса си и да спре краткотрайно тестванията на самоуправляващи се коли.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР