Oт 30 март до 6 април ще се проведе поход

...
Oт 30 март до 6 април ще се проведе поход
Коментари Харесай

Благотворителен поход срещу диабета стартира във Видин

Oт 30 март до 6 април ще се организира поход против диабета. Той ще започва от Видин. Партньори в благотворителната самодейност са всички общини на територията на маршрута от България и Румъния, през които ще премине похода.
Идеята е подкрепена и от неправителствени организации от двете страни, водещи медици в битката с детския диабет, български общественици, известни персони и сдружения. Походът ще се организира по суша, въздух и вода в дните от 30 март до 6 април. Официалното му разкриване е планувано на 30 март, от 17 часа на мястото на Видинския панаир, където кметът на Видин ще насочи особено одобрение към участниците. В програмата са включени издигане на специфичен балон,, концерт на Градския духов оркестър,както и присъединяване на Ансамбъла за национални песни и танци „ Дунав “ и самодейни сформира от читалищата в общината.
За два часа ще бъде проведен „ Диабетен патрул “, където всеки ще може да мери равнището на своята кръвна захар гратис и ще бъдат раздавани осведомителни материали.
Походът против болестта има благотворителен темперамент, като цели със събраните средства да се закупят датчици и трансмитери за надзор на кръвната захар, които ще бъдат предоставени на всички български деца с диабет вид 1.
Стартът на похода ще бъде даден на 31 март в 8.00 ч., от Телеграф капия.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР