От 27 декември продавачите на коли вече няма да бъдат

...
От 27 декември продавачите на коли вече няма да бъдат
Коментари Харесай

Въвеждат нови правила за регистрация на автомобили

От 27 декември продавачите на коли към този момент няма да бъдат длъжни да показват пред " Пътната полиция " контракт за покупко-продажба. Тогава би трябвало да проработи връзката сред полицията и нотариусите, заяви началникът на " Пътна полиция " комисар Бойко Рановски , представен от БНР.

„ След тази дата купувачът на транспортно средство, което е било записано в България, както и купувачът - български жител, който е закупил транспортно средство от Европа, в период от един месец би трябвало да записват транспортното средство ”, разясни Рановски. И напомни, че досега избрани периоди за регистрация не е имало.

„ Изтече ли едномесечният период, в случай че не е осъществена пререгистрация на транспортното средство, не е заменено свидетелството за регистрация, той предстои на глоба през вторият месец, а след приключване на втория месец - автоматизирано, служебно ще му бъде прекъсната регистрацията ”, сподели още Рановски.

Годишно в България над 350 хиляди автомобила сменят притежателя си.

Във вторник стана ясно, че нововъведената мярка за събаряне на регистрационни номера поради изтекла шофьорска брошура може да отпадне.

До полемиката се стигна, откакто икономистът Владимир Каролев остана без номерата на колата си затова.

" Слизайки от автомагистралата на път за Дупница ме стопираха за рутинна инспекция. Полицаите видяха, че ми е изтекла книжката и ми смъкнаха номерата. Проблемът е, че не ми споделиха, че 6 месеца автомобилът ми няма да бъде в придвижване. Нарушил съм закон, само че наказването е непозволено на провинението, защото в една и съща уговорка от закона са приравнени използването на алкохол и неналичието на брошура с приключването на книжката. Въпреки това поддържам свалянето на номерата за тежките прегрешения ", разяснява Каролев пред медиите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР