От 26 юли на сайта на Единния информационен портал www.coronavirus.bg

...
От 26 юли на сайта на Единния информационен портал www.coronavirus.bg
Коментари Харесай

На сайта на Единния информационен портал е достъпна карта на епидемичната обстановка по области

От 26 юли на уеб страницата на Единния информативен портал www.coronavirus.bg към този момент е налична, с изключение на познатата до момента карта на епидемиологичната конюнктура в страната по райони, такава по области.

Промяната подхожда на обновения Национален действен проект за справяне с пандемията от COVID-19, който дефинира пет стадия на въвеждане на противоепидемични ограничения.

Под картата на епидемиологичната конюнктура по области и по райони в текстови формата е налична информация за стадиите и съответстващите им противоепидемични ограничения, според Националния действен проект за справяне с пандемията от COVID-19, признат от Министерския съвет на 14 юли т.г.

От Министерството на здравеопазването напомнят, че противоепидемични ограничения могат да бъдат въвеждани както на регионално равнище (след предложение на шефа на съответното РЗИ до Главния държавен здравен инспектор), по този начин и на национално равнище (след предложение на Главния държавен здравен контрольор до министъра на здравеопазването).

.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР