От 26 септември до 3 октомври ще се проведе второто

...
От 26 септември до 3 октомври ще се проведе второто
Коментари Харесай

Седмица на моноспектакъла в драматичния театър в Монтана

От 26 септември до 3 октомври ще се организира второто издание на „ Седмица на моноспектакъла в памет на артиста Петър Митев “. Това заяви шефът на трагичния спектакъл Любомир Бояджиев.
Тази година в програмата на фестивала са включени 4 театрални заглавия измежду които са гостувания на екипи от Велико Търново и Костинброд, и една премиера.
По традиция първото зрелище ще е „ Българска ни работа “ на артиста Тихомир Иванов. Датата е 26 септември. Спектакълът е драматизация на Петър Митев по текстове от българския щемпел. Петър Митев е и режисьор на представлението.
Друг акцент в програмата на „ Седмицата “ е гостуването на Театър „ Цветан Станков “ – Костинброд. Те ще показват пиесата от Стефан Цанев „ Деца на света “. Представлението им ще е на 28 септември, ден след тяхното присъединяване на фестивала „ Кръстьо Пишурка “ в Лом.
На 2 октомври ще гостува артистът от Великотърновския музикално-драматичен спектакъл Иван Митев с неговия моноспектакъл „ Покаяние “, който е построен въз основата на пиесата от Константин Илиев „ Великденско вино “.
Акцент измежду заглавията е премиерата на моноспектакъла на артиста Иван Истатков по повестта на Павел Спасов Греховната обич на Зографа Захарий “. Това е римейк на спектакъла, който артиста представяше в репертоара на театъра през 1993 година. Предпремирата на „ Греховната обич на Зографа Захарий “ ще е на 29 септември във Василовци, а премиерата ще е на 3 октомври в Монтана.
За реализирането на второто издание на „ Седмицата на моноспектакъла в памет на Петър Митев “ помогнаха кметовете на Община Монтана и Община Брусарци.
Представленията в Монтана ще се играят в Зала Клуб на артиста с начало 19 часа, а представлението във Василовци ще е от 18 часа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР