От 25 септември в Ямбол стартира нова услуга в помощ

...
От 25 септември в Ямбол стартира нова услуга в помощ
Коментари Харесай

В Ямбол сложиха таблет с видео-жестов превод

От 25 септември в Ямбол започва нова услуга в помощ на хора с повреден слух. Таблет с платформа за онлайн видео-жестов превод е инсталиран в Центъра за административно обслужване в града.

Чрез платформата може да бъде получена информация за разнообразни типове услуги, документите, които се изискват , периоди на осъществяване и всякаква спомагателна информация.

 Таблети превеждат на езика на глухонемите на Централна гара
Таблети превеждат на езика на глухонемите на Централна гара

Предстои проява на новата услога

Преводът се реализира в действително време посредством интернет връзка с лицензиран преводач на фондация " Заслушай се ". В връзката взе участие и съответният чиновник на общината, която дава на момента уточнения за желаната услуга .

Гишето, на което може да се употребява услугата е обозначено със стикер . За да е допустимо да бъде употребена новата система , жителите би трябвало да заявят желанието си 24 часа по-рано посредством профилираната календарна система, която употребяват този тип консуматори.

Ямбол е измежду първите общини, които са въвели сходна система. Целта на общинарите е да се обезпечи равнопоставеност на потребителите на административни услуги и жителите с повреден слух да бъдат оптимално улеснени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР