От 25 септември Норвегия премахва всички ограничения, въведени заради ковид

...
От 25 септември Норвегия премахва всички ограничения, въведени заради ковид
Коментари Харесай

Норвегия премахва всички COVID ограничения


От 25 септември Норвегия отстранява всички ограничавания, въведени поради коронавирус пандемията.

" Това е 561-ият ден, откогато въведохме най-тежките ограничения в Норвегия в спокойно време. Сега е време да се върнем към естественото си всекидневие ", съобщи на конференция министър-председателката Ерна Сулберг. Ковид рестриктивните мерки отпадат от 16,00 ч. локално време в събота, написа Българска телеграфна агенция.

Решението повече да не се изисква съблюдаване на физическа отдалеченост ще даде опция на културните и спортните обекти в Норвегия да работят с цялостния си потенциал, заведенията за хранене още веднъж да са цялостни, да отворят порти и нощните клубове.

Сулберг към този момент реализира три от четирите стадия в държавния проект за последователно отпадане на обществените и икономическите ограничавания, настоящи от март предходната година. Пристъпването към последната фаза обаче няколко пъти беше отлагано заради опасения от вероятен растеж на инфектираните.

" Накратко: в този момент към този момент можем да живеем обикновено ", съобщи министър-председателката и добави: " Искам да кажа: Много благодаря, Норвегия! ", изразявайки признателността си към хората и към държавните служби, участващи в битката с пандемията.

" Въпреки че в този момент множеството хора се връщат към естественото си всекидневие, пандемията не е завършила. Хората ще не престават да се разболяват, по тази причина е значимо всеки да се имунизира ", предизвести в същото време Сулберг.

Според националния Институт за публично здраве с най-малко една доза досега са имунизирани към 76 % от норвежците, а ваксинираните с две дози са 67 % от популацията.

Сулберг означи, че хората, които се заразят с коронавирус, ще би трябвало да се изолират, с цел да не популяризират вируса.

Ще се запазят някои рестрикции за пасажери, идващи от страни с висок риск от заразяване, уточни държавното управление.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР