От 25 октомври вече има удостоверение за ползване на етажния

...
От 25 октомври вече има удостоверение за ползване на етажния
Коментари Харесай

Първият етажен квартален паркинг в София отваря в понеделник

От 25 октомври към този момент има уверение за прилагане на етажния паркинг в столичния регион " Надежда ". Очаква се включването на електричеството и от идната седмица паркингът ще стартира работа. Това сподели пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която направи инспекция на градежа на паркинга.

Напълно подготвен е първият етажен квартален паркинг в регион “Надежда ”, а опциите са му огромни - четириетажен за 310 автомобила, над 40 места за зареждане на електрически автомобили, места за хора с увреждания, асансьори и дребен парк, който ще може да се употребява със свободен достъп денем, а вечер ще се заключва, когато се застъпва защита. Има и непрекъснато видеонаблюдение, уточни Фандъкова.

Това е план, който беше квалифициран и изпълнен от общинското сдружение " Софийски  имоти ", уточни кметът. Тя добави, че са трансформирали сдружението в един добър вложител и собственик, тъй като първо са вложили в парк “Възраждане ”, аквапаркът също се стопанисва от тях, както и Минералната банята в Банкя. Средствата са обезпечени както от лични средства на сдружението, по този начин и по финансовия инструмент от Министерство на районното развиване с нисколихвен дълготраен заем, който ще се изплаща от приходите, изясни Фандъкова. Има опция за почасово паркиране, както и за дълготрайно.

Димитър Шивачев, изпълнителен шеф на общинско сдружение " Софийски парцели " ЕАД, изясни, че не се постанова да карат хората да паркират на паркинга, тъй като ползата е доста огромен, към този момент 70% от закритите места са заети от клиенти, уточни още Шивачев. Той добави, че множеството здания нямат планувани гаражи и се надява паркингът да запълни тази листа.

По думите му ще бъде потребно и стимулирането на електрически коли, тъй като има налични 40 броя зарядни станции, които ще оказват помощ в тази вероятност. Шивачев изясни, че за бъдеще обмислят и прибавянето на фотоволтаици. Той изясни, че месечният абонамент за намерено място е 90 лева, а за покрито -100 лева Шивачев добави, че има опция да се дават чартърен и места със зарядни станции, които са на 120 лева месечна цена. Строежът на паркингът е лишил 10 месеца и половина.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР