От 25 април се възстановява движението на международния влак, който

...
От 25 април се възстановява движението на международния влак, който
Коментари Харесай

Влакът София-Истанбул тръгва пак на Великден

От 25 април се възвръща придвижването на интернационалния трен , който пътува сред София и Истанбул. Това излиза наяве, откакто управленията на БДЖ и турските железници (TCDD) се договориха трен ът още веднъж да стартира да пътува преди началото на летния сезон, оповестиха от Министерството на превоза и известията.

Международният трен още веднъж потегля, откакто бе спрян през юни 2020 година поради пандемията от COVID-19. Пускането стана след сделка сред управленията на БДЖ и турските железници (TCDD), трен ът да пътува преди началото на летния сезон.

Причината е, че има доста запитвания на жители, които са употребили иискат да употребяват трен а от София до Истанбул.

След двегодишно спиране интернационалната комбинация потегля в 22.00 ч. от 25 април т. година от турския мегаполис и ще идва на Централна гара София в 9.35 ч. В противоположната посока от София към Истанбул трен ът ще отпътува по разписание в 18.30 ч. от 26 април и ще доближава крайната си дестинация Истанбул в 7.00 ч. В състав на композицията ще има спални вагони и вагони за седящи. От 3 юни т. година е планувано да се включен и пряк вагон за пътешестване сред Букурещ и Истанбул за летния сезон.

Информация, билети и детайлности може да се получат от чиновниците в железопътните бюра и билетните каси за интернационален превозен документ в гарите в страната или на националния информативен телефон 02/931 11 11.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР