От 24 септември, вторник, Българската агенция по безопасност на храните

...
От 24 септември, вторник, Българската агенция по безопасност на храните
Коментари Харесай

БАБХ проверява кухните на детските градини и на училищата

От 24 септември, вторник, Българската организация по сигурност на храните /БАБХ/ стартира тематични инспекции в кухненските блокове на детските ясли, градини и кухни, както и на обектите за хранене в учебните заведения. Това оповестиха от БАБХ.

Проверките са по отношение на началото на новата образователна година и ще са на територията на цялата страна. Целта е да се подсигурява качеството и сигурността на храните, които употребяват децата.

Инспекторите ще ревизират доставените и приготвените храни, плодовете, зеленчуците и напитките, за уточняване на съпътстващите ги документи, на вярното етикетиране, на качеството и годността, на вярното предпазване, както и на спазването на периодите на предпазване.

При определяне на противоречие ще бъдат подхванати дейности, според настоящото законодателство. При нужда и по преценка на проверяващите инспектори ще бъдат вземани проби за лабораторно изпитване, които ще бъдат изпращани в лаборатории.

Масовите инспекции в кухните на учебните заведения и детските градини ще продължат до 11 октомври, в това число. След това обектите ще бъдат проверявани на правилото на формалния надзор, който БАБХ регулярно прави.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР