От 24:00 часа на 1 март Български пощи“ поемат разпространението

...
От 24:00 часа на 1 март Български пощи“ поемат разпространението
Коментари Харесай

Както обеща Борисов: „Български пощи“ заменят „Лафка“

От 24:00 часа на 1 март „ Български пощи “ поемат разпространяването на печатните издания у нас, откакто досегашният монополист на пазара – „ Лафка Маркет “ АД, разгласи, че приключва активността си след прекъсването на частните моментни лотарийни игри. Министърът на известията Росен Желязков уточни, че тази активност ще се дотира от бюджета, защото е на загуба.
Припомняме, че решението на премиера Бойко Борисов държавното сдружение " Български пощи " да поеме разпространяването на печатни издания пристигна след мощен напън и интернационална реакция след разбор на " Репортери без граници ".

В отчет на организацията бе обърнато особено внимание навръх проблемите с разпространяването на печатни издания поради монопола върху тази активност, упражняван от сдружения на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

„ На пазара няма друга компания, която да може да извърши този ангажимент, защото той генерира недостиг “, изясни Желязков по време на днешното държавно съвещание. По думите му през идващите месеци ще се проучва размерът на недостига и той ще бъде стихотворец от бюджета. Издателите ще получат и бонус – ще им бъдат изисквани по-малки отстъпки от цената на вестниците и списанията спрямо тези на „ Лафка “. След „ разбор в действителна пазарна обстановка “ отстъпките може да бъдат преразгледани, стана ясно от думите на министъра.

Той предлага общините и „ Български пощи “ да работят дружно за определянето тук-там за търговски обекти, които да заместят „ Лафка “. Желязков обаче акцентира, че пощите популяризират, само че не продават вестници.

„ Остава да ги продавате накрая… Да ги печатате и да ги пишете “, означи министър председателят Бойко Борисов. „ Всяко едно печатно издание ще може да стига до сергията без медиатор, макар че това ще ни коства субсидия – ще даваме пари за тази работа, само че ще осигурим на всички печатни издания равнопоставеност “, съобщи още той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР