От 23 март до 20 април 2022 г. в Галерия

...
От 23 март до 20 април 2022 г. в Галерия
Коментари Харесай

15-тото издание на проекта за съвременно изкуство „Арт позитив“ открива днес изложбата „Свободата“ – ключът към един по-добър свят

От 23 март до 20 април 2022 година в Галерия „ Капана “ (ул. „ Райко Даскалов “ №29, Пловдив) за 15-ти път ще се състои планът за модерно изкуство „ Арт Позитив “. 

Тази година тематиката е изключително настояща „ СВОБОДА “, интерпретирана от 25-ма актьори. „ Арт Позитив “ е план на Сдружение „ Изкуство през днешния ден “, член на интернационалната мрежа от немски културни общества в чужбина на Гьоте-институт. Изложбата се реализира с финансовата поддръжка на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2022 година и с поддръжката на Национален фонд „ Култура “.

Официалното разкриване е довечера – 23 март в 18:00 ч. в изложба „ Капана “.

Участници в 15-тото издание са Аарон Рот, Бисер Кирилов, Велина Христова, Дориан Болка, Ева Петкова, Елена Савова, Еми Куртoва, Емил Миразчиев, Жените на РЪБ-а, Ива Вачева, Иван Иванов, Иван Карев, Ивелина Иванова, Илияна Манукова, Мира Мохсен, Мич Брезунек, Надя Генова, Осман Юсеинов, Петър Кочевски, Саркис Нерсесян, Севдалина Кочевска, София Грънчарова, Харита Асумани, Яна Костова.

СВОБОДАТА е безконечна и все по-актуална в актуалния подтекст на военни дейности. С тази тематика се надяваме да се отърсим от несъразмерния си фокус върху пандемията и да погледнем в цялост по този начин наболелия и въпреки всичко безконечен и комплициран въпрос за свободата. Търсенето, както и въплъщаването на свободата са изконно човешки измерения, които би трябвало да ни сплотяват и възвисяват. Свободата като групов, а освен самостоятелен феномен, носи със себе си осъзната отговорност към другите и към обществената и околна среда. Тя е ключът към един по-добър свят. Свободата може да бъде забелязана през разнообразни обществени, политически, културни, художествени и духовни проблематики – да вземем за пример независимост и общество; независимост и обществени различия; политически форми на свобода; независимост, пол и сексуалност; независимост и екология; духовни, физически и креативен измерения на свободата и други. Рефлексиите върху множеството аспекти на свободата ще бъдат показани през новаторския метод на Арт Позитив, който ще събере млади и към този момент одобрени създатели, с цел да ни показват произведения, употребявайки всички форми на актуалното изкуство.

Калина Пейчева

Изложбата може да бъде прегледана до 20 април, работно време на галерията от вторник до неделя сред 10 и 18 часа.

Медийни сътрудници: Българска национална телевизия 2, Радио катра FM, Медия кафе,, Под тепето
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР