От 23:00 часа по Гринуич или в 01:00 часа след

...
От 23:00 часа по Гринуич или в 01:00 часа след
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Съдбата на тази велика страна сега е твърдо в нашите ръце!

От 23:00 часа по Гринуич или в 01:00 часа след среднощ българско време, когато изтича така наречен „ временен интервал “ за Брекзит, влиза в действие комерсиалното съглашение за бъдещите връзки сред Обединеното кралство и Европейския съюз.

След като и двете камари на английския парламент гласоподаваха съглашението и по този начин то се трансформира закон, министър председателят Борис Джонсън разгласи: „ Съдбата на тази велика страна в този момент е твърдо в нашите ръце! “.

Камарата на общините и Камарата на лордовете за невиждано къс период - в границите на един ден, утвърдиха договорката за Брекзит. Късно нощес, както повеляват разпоредбите, и английската кралица даде своята благословия за превръщането на документа в закон.

При гласуването нямаше проблеми, тъй като се стигна ненапълно до куриозната обстановка главната опозиционна партия на лейбъристите да поддържа договорката по две аргументи – първо, тъй като това е единствената опция на Брекзит без договорка, и второ, тъй като в случай че гласоподава срещу договорката, това би се приело като гласоподаване за Брекзит без договорка.

Другите опозиционни партии обаче или гласоподаваха срещу, или се въздържаха.

Отявленият брекзитиър Бил Каш съпостави Борис Джонсън с древногръцкия общественик Перикъл и с Александър Велики, като съобщи, че „ министър председателят е избавил английската народна власт “.

Въпреки еуфорията от страна на премиера Борис Джонсън, неговото държавно управление и доближените в процеса по излизане от Европейски Съюз и вдишване назад на контрола върху законите, парите и границите, мнозина не престават да считат, че Англия ще бъде по-зле отвън Европейски Съюз.

При настрана гласоподаване, въпреки и чисто алегорично, парламентите на Шотландия и Северна Ирландия отхвърлиха договорката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР