От 21 до 24 октомври президентът Румен Радев ще бъде

...
От 21 до 24 октомври президентът Румен Радев ще бъде
Коментари Харесай

Радев в Япония на императорска церемония

От 21 до 24 октомври президентът Румен Радев ще бъде на посещаване в Токио по случай възцаряването на новия император на Япония Нарухито.

На 21 октомври държавният ни глава ще организира работна среща с управлението на японската корпорация " Мейджи ”, която създава българско кисело мляко в над 20 завода.

На 22 октомври Радев и брачната половинка му Десислава ще участват на церемонията по качването на трона на новия японски император Нарухито.

Нарухито стана новият император на Япония в края на април, поемайки най-старата монархия в света след историческото абдикиране на татко си Акихито. Нарухито е 126-ят император на Япония и публично вкарва страната в нова епоха, за която към този момент беше определено името Рейва. Имперската епоха – в превод " красива естетика ”, ще трае до момента в който Нарухито остане на трона.

На 23 октомври президентът Радев ще посети университета " Тойо " в Токио, където ще изнесе лекция за вероятностите за развиване на българо-японските връзки, и ще беседва с управлението на университета.

По-късно денем Румен Радев ще се срещне с групите за другарство с България от двете камари на японския парламент. В рамките на срещата президентът ще връчи висши държавни оценки на представители на японското държавно управление и парламент за техните заслуги в укрепването и развиването на партньорството сред България и Япония.

На 24 октомври президентът Румен Радев ще се срещне с министър-председателя на Япония Шиндзо Абе.

Българският президент ще организира работна среща и с представители на Японско-българския стопански комитет.

Държавният глава ще беседва с проф. доктор Тацуро Мацумае – президент на Токайската просветителна система на Токайския университет, който е и президент на Японската културна асоциация и ръководител на Японско-българската асоциация. Румен Радев ще отличи проф. доктор Тацуро Мацумае с почетния знак на Президента на Републиката. В срещата ще взе участие и доктор Кийоши Ямада – ректор на Токайския университет. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР