От 21 до 23 май Русе е домакин на турнира

...
От 21 до 23 май Русе е домакин на турнира
Коментари Харесай

Русе посреща световния волейболен елит в авторитетен спортен форум

От 21 до 23 май Русе е хазаин на шампионата от първата седмица на Волейболната лига на нациите за дами.
На 20 май, в пресцентъра на „ Монбат Арена Русе “ се проведе официалната пресконференция със старши-треньорите на женските национални тимове на България - Иван Петков, Съединени американски щати - Карч Кирали, Япония - Куми Накада, и Белгия - Герт ван де Брьок. Те споделиха отличните си усещания от предоставените условия за подготовка в прелестната зала и качественото хотелско обслужване в местата за отмора.
Отборите на България и Белгия са дебютанти във висшия ешелон на Волейболната лига на нациите и ще се стремят да останат в елитната група. Предстоящото съревнование е стадий от подготовката им за европейското състезание от 23 август до 8 септември в четири държави-домакини: Турция, Полша, Унгария и Словакия. В това съревнование,  след решение на европейската федерация тимовете бяха увеличени, като от 16 финалисти в шампионата преди две години в този момент са 24.
За съставите на Съединени американски щати и Япония конкуренцията е стадий от подготовката за олимпиадата в Токио през  2020 година, на която азиатският отбор ще е хазаин.
Всички треньори се сплотиха към концепцията, че възпитаничките им ще дадат всичко от себе си в идните срещи в гонене на успеха, като ще се следват тактическите инструкции съответно за всеки съперник.
Програма от Волейболната лига на нациите в Русе: 
21 май, 2019
17:00 ч: Белгия - Съединени американски щати
20:30 ч: България - Япония
22 май, 2019
17:00 ч: Япония - Съединени американски щати
20:30 ч: България - Белгия
23 май, 2019
17:00 ч: Белгия - Япония
20:30 ч: България - САЩ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР