От 2017-та година 56-годишният Джеф Безос е най-заможният човек в

...
От 2017-та година 56-годишният Джеф Безос е най-заможният човек в
Коментари Харесай

Кой е Джеф Безос?

От 2017-та година 56-годишният Джеф Безос е най-заможният човек в света. Състоянието му се пресмята на близо 117 милиарда $.

Джефри Престън Безос е роден на12 януари 1964 година в Албукерке, щата Ню Мексико. След развода с татко му, майка му се дами за кубинския преселник Мигел Безос, чиято фамилия момчето взима.

Като юноша работи в Макдоналдс, влюбен е в компютрите, трансформира фамилния гараж в техническа лаборатория и приключва влиятелния Принстън с тапия по електронно инженерство.

Работи на Уолстрийт в разнообразни компании.

През 94-та основава онлайн книжарница Амазон, кръстена на южноамериканската река, откакто моли 300 другари да тестват уеб страницата.

Установява се в Сиатъл.

Поема безспорен риск.

Без никаква медийна реклама, обаче Амазон продава книги в Съединените щати и 45 други страни в продължение на 30 дни. За два месеца печели 20 000 $ на седмица.

Безос последователно разнообразява предлаганите артикули. Предприятието му става едно от водещите в света, а през 2015 та стокооборотът му надвишава 100 милиона $.

Заплата 81 840 $

От 98-ма милиардерът получава една и съща заплата като изпълнителен шеф - 81 840 $. Никога не е получавал като бонус спомагателни акции. Печели от собствеността на дялове от Амазон.

Основава " Blue Origin " през 2000 година

От дребен се интересува от звездите и планетите и през 2000-ната година основава Блу Ориджин, компания, която създава технологии, които да понижат средствата за пътешестване в Космоса и да го създадат налично за клиенти. Името на компанията в превод значи " наследник генезис " и е обвързвано със Земята.

На 5 август 2013 та, Безос е на първите страници откакто купува вестник " Вашингтон пост " и други издания за 250 милиона $.

Запознава се с някогашната си към този момент брачна половинка Макензи, до момента в който работят в капиталов фонд. Той е вицепрезидент, тя секретарка, която финансира кариерата си на публицист.

След 25-годишен брак се развеждат предходната година. В числа раздялата им се равнява на главозамайващите 38 милиарда $ - един от най-скъпите в света.

Развод за 38 милиарда $

Джеф и Макензи имат четири деца.

50-годишната Лорън Санчес е новата другарка на милиардера. Тя е телевизионната водеща и актриса. Снимки на двамата пред Тадж Махал обиколиха медиите тези дни.

Двойката беше и на събитие на наследник килим със звезди на Боливуд в хотел в Мумбай.

Миналата година най-големият он лайн търговец остъпи за три дни шампионата на французина Бернар Арно, най-богатият европеец, притежател на компания за първокласни артикули.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР