От 2015 г. насам Финландия създаде гори до националните здравни

...
От 2015 г. насам Финландия създаде гори до националните здравни
Коментари Харесай

„Здравните гори“ на Финландия помагат на пациентите да се възползват от ползите за психичното здраве от престоя сред природата

От 2015 година насам Финландия сътвори гори до националните здравни центрове като част от по този начин наречения план „ здравна гора “ за възстановяване на благосъстоянието.

В спокойните пейзажи на Сипоо, град североизточно от Хелзинки, Финландия, пациентите в локалния здравен център биват водени на преходи с екскурзовод в националния парк Сипункорпи.

Експанзивен парк Гора с повърхност от 18,5 квадратни километра, сгушена до центъра, обезпечава фона на продължаващите старания на финландската здравна система да извлече изгодите за здравето от престоя измежду природата.

Биологът Адела Паюнен създава действия за пациенти в тези по този начин наречени „ здрави гори “. Тя има вяра, че има изгоди за благосъстоянието от чувството за леговище в гората.

Чувствате се уплашени? Тази плантация в Обединеното кралство ви разрешава да гушкате крави, с цел да облекчите безпокойството си

„ На този излет слушахме потока и гледахме снежинки. Но може да са и растения, животни, птици, инсекти и камъ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР