От 2014 г. досега Българската агенция за инвестиции (БАИ) е

...
От 2014 г. досега Българската агенция за инвестиции (БАИ) е
Коментари Харесай

Китайци, руснаци и араби - най-много сред взелите „златни паспорти“ у нас

От 2014 година до момента Българската организация за вложения (БАИ) е удостоверила инвестиции на 981 лица, най-вече от Китай, Русия и арабските страни, въз основа на които да им бъде позволено непрекъснато престояване в България и българско поданство. Това пише  в свое разследване за така наречен " златни паспорти ", откакто изпрати питане до БАИ.

От 981-те 619 са в графата " процедура по пребиваване ", а останалите 362 са получили гражданство, като в това число са и 143-има, които се възползват от правото си да аплайват като членове на семейство или съпруг/съпруга на вложител (чл.12а от ЗБГ).

Повечето претенденти за непрекъснато престояване - 449 от 619-те, избират да влагат в права по концесионни контракти със стойност на контракта най-малко 1 милион лв.. Едва 17 са предпочели да внесат в капитала на българско сдружение - най-малко 2 млн. лв. за план, сертифициран по Закона за поощряване на вложенията. Кандидат-инвеститорите от Китай за 169, от Русия - 147, а има и от съвсем всички арабски страни - Ливан (33), Египет (31), Иран (19), Йордания (17), Ирак, Сирия (8), Йемен (7), Саудитска Арабия (8), ОАЕ (1). В листата са и представители на някогашните руски републики - Казахстан (18) и Украйна (12), както и жители на Пакистан, Индия, Виетнам. Малцина 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР