От 2008 година България е пълноправен член на Европейската мрежа

...
От 2008 година България е пълноправен член на Европейската мрежа
Коментари Харесай

От днес започват засилени проверки върху товарните автомобили и автобусите

От 2008 година България е пълновръстен член на Европейската мрежа на службите на „ Пътна полиция “, позната под името TISPOL. От 2020 година като ROADPOL. Първата за година интервенция е със засилени инспекции върху товарните коли и рейсовете. Това заяви на брифинг гл. контрольор Дамян Владинов от „ Пътна полиция “ към Групово дело „ Национална полиция “, съобщи „ Фокус “.

„ Тази интервенция ще бъде мощно повлияна от ситуацията, обвързвана с COVID-19. В огромна част от страните има засилени ограничения. В България чиновниците, които реализират контрола, са оборудвани с всички защитни средства при тяхната връзка с водачите. Ще се ревизира за съблюдаване часовете за отмора и шофиране при професионалните водачи, спазването на скоростните режими, приложимост на алкохол и наркотични субстанции от водачите.

Също по този начин за изрядността на документите на лидера и транспортното средство, товара. Ще се следи за нарушавания, свързани с неукрепен товар, както и нерегламентиран товар на рискови товари и боклуци. Ще продължи до 14 февруари “, разяснява той и посочи, че ще се организира на територията на цялата страна.

„ Формирани са взаимни екипи на „ Пътна полиция “ и Автомобилна администрация. Резултатите от актуалната интервенция ще бъдат систематизирани в рамките до 1 седмица. Всички пасажери са длъжни да употребяват колани, като санкцията за без колан е 50 лева “, сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР