От 20 януари 2020 г. ще започне нормална работа интензивното

...
От 20 януари 2020 г. ще започне нормална работа интензивното
Коментари Харесай

Работата на интензивното към Педиатрията ще се нормализира от 20 януари

От 20 януари 2020 година ще стартира естествена работа интензивното поделение към Детската болница в София. Водят се договаряния с двама анестезиолози за интензивния бранш. Това заяви министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев по време на чуване за работата на Детската болница в Народното събрание.

Припомняме, че незабавният банкет в Педиатрията беше спрян поради дефицит на експерти, след случая с умрялото 3 годишно дете, което дружно с родителите си обиколи три лечебни заведения в търсене на помощ. Веднага след това министърът разпореди незабавни инспекции в три столични лечебни заведения -  УМБАЛСМ „ Пирогов “, Детската болница и болница „ Лозенец “. В момента в Педиатрията тече ремонт, който се чака да завърши доникъде на януари следващата година. 

„ Създадена е организацията, тъй че нито едно дете да не остане без да му е оказана в цялостен размер и в точния момент нужната здравна помощ и грижи. „ Пирогов “ пое уговорката да обезпечи незабавния банкет на деца на територията на София, а при нужда и отвън столицата. За задачата Министерство на здравеопазването ще подкрепи лечебното заведение за обезпечаване на нужната материална база. В тази връзка ще се употребява консутатилната помощ на педиатри от други лечебни заведения “, изясни министър Ананиев.

По думите му, в Специализираната детска болница, с изключение на административният одит и контролът, който ще се реализира, се търсят опция за обезпечаване на 24-часово наличие на най-малко двама анестезиолози за потребностите на интензивното поделение. Предстои изследване на техническите и финансовите благоприятни условия за въвеждане на автоматизирана билетна система. Освен това, на 17-и декември е въведена смяна в реда за регистрация на потока от пациенти в болничното заведение, като всички се записват в регистрационен вестник с отбелязване тутакси на появяване в лечебното заведение.

„ Ще бъдат подхванати дейности за превръщане на приемния кабинет за планови пациенти на консултативно-диагностичния блок на територията на дъщерното сдружение. По този метод окончателно делене на потока на плановите пациенти от този на незабавните “, сподели още министър Ананиев. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР